Over

Hallo en welkom in mijn wereld!

Belgische, maar ook van Italiaanse origin, voor zover ik ga onthoud, ik heb altijd de artistieke inslag en de smaak gehad druk mezelf uit door me te kleden.

Na mijn studies of Plastische Kunsten in E.r.g. en in het ontwerp van mode in St-Luc, verdiepte ik me in het professionele leven. Dit zijn de “Customize me” -wedstrijden van Bernard Gavilan, niet te missen figuur van vintage mode in Brussel, wie gaf me de gelegenheid om te onderzoeken wat afgedankte kleding die eenmaal is opgehaald, vaak volledig gedeconstrueerd, gereanimeerd in iets heel anders: geverfd, geborduurd, gewatteerd, geplooid…

Winnaar van de Prix Delvaux voor mijn collectie gemaakt voor de 2013-editie hiervan wedstrijd, werd ik verwelkomd in dit eervolle huis om een ​​zeer lonende opleiding te volgen.

Het is in samenwerken met een andere grote Belgische ontwerper, Christophe Coppens, in zijn hoedenatelier en modeaccessoires, waarmee ik mijn expertise heb kunnen consolideren en mezelf verbeteren in verschillende aspecten van het beroep van aanwijzen. Door deze ervaringen heb ik mijn smaak voor detail kunnen verfijnen en waardeer zorgvuldig werk, maar ethische waarden en esthetiek die ik in mijn carrière wilde omarmen ontwerper – zoveel mogelijk focussen op materialen geherwaardeerd, gerecycled, gevonden op de markten, terwijl het ondersteunen van een maximum aan lokale of ambachtelijke leveranciers – bleef de kern van mijn project. Hier wil ik mijn passie voor kleuren met jullie delen, vormen, prints en materialen, om u te bieden mode en decoratieve stukken handgemaakt in my Brusselse studio om je persoonlijkheid, je lichaam, uw huis en uw overtuigingen. Op deze site is het mijn doel om u edities aan te bieden beperkte, unieke stukken geproduceerd op menselijke schaal en ambachtelijk.

Bedankt en veel plezier met je bezoek! Amarande.